zondag 27 januari 2013

Pitou-Prijs 2012 Gaat Naar AKV De Lodderoeigen

De jury, onder voorzitterschap van Karel Vermeren en verder bestaande uit de leden, André Van Schuylenbergh, Marly Wailly en Murielle Boel, besliste na het weerhouden van vijf genomineerden (de groepen 15,27,49,66 en 70) en na beraadslaging ten huize van de voorzitter finaal en unaniem de Carnavalprijs Pitou voor politieke persiflage 2012 toe te kennen aan AKV De Lodderoeigen.


“Deze groep werd door de jury weerhouden om zijn volledige en geïntegreerde uitbeelding van de persiflerende boodschap, het kleurige lichtspel, de aangepaste klederdracht, de kunstig uitgewerkte politieke figuren en de hierdoor verwerkte persiflage op duidelijk politieke toestanden.” luidt de motivering van de jury.


Het beeldje is inmiddels een zeer gegeerd en waardevol item geworden. Het stelt een Venetiaans carnavalmasker in brons voor op aangepaste stenen sokkel. Het idee is van initiatiefnemer André-Emile Bogaert, het ontwerp is van kunstenaar André Van Schuylenbergh en het beeld werd gegoten door bronsgieter Jo Van Geert, allen uit Aalst.