dinsdag 13 augustus 2013

INTERVIEW met Frank De Brul, voorzitter van de nieuwe AKV: De Moilentrekkers - Beplekt of Bezoepen

Een nieuwe AKV in 2014: De Moilentrekkers - Beplekt of Bezoepen... Dat vraagt om wat vraagjes aan de voorzitter, Frank De Brul!
BOB als losse groep in 2013
CarnavalOilsjtblog: "Hoe is het allemaal begonnen met BOB?"

Frank De Brul: "Beplekt of Bezoepen is zoals bij de meeste groepen opgericht uit een paar kameraden die samen carnaval wilden vieren. Onze groep, die origineel 'Foertj' noemde, werd in 1995 opgericht (in 2015 vieren we dus zowaar ons 20-jarig bestaan). In 1999 werd de naam van onze groep veranderd in Beplekt OF Bezoepen (kortweg BOB). En dus niet te verwisselen met 'AKV Beplekt & Bespoeten'."

CarnavalOilsjtblog: "Hoe zijn jullie met de groep 'De Moilentrekkers' in contact gekomen?"

Frank De Brul: "Beide groepen hadden reeds geruime tijd plannen om een officiële AKV worden. Eind maart, na carnaval 2013, hebben we dan ook de hoofden bij mekaar gestoken om te zien of we een samenwerking konden uitwerken, wat lukte.

We zijn uitermate blij dat we samen dit avontuur kunnen instappen. Deze fusiegroep is het antwoord van 2 losse groepen die een oplossing willen bieden voor de steeds groter wordende wachtlijst van groepen die AKV willen worden."


CarnavalOilsjtblog: "Hebben jullie al plannen/ideeën voor carnaval 2014? Waar gaan jullie aan de wagen werken?"

Frank De Brul: "Plannen hebben we zeker en vast. Die hadden we als losse groep trouwens ook al, alleen wordt het verhaal natuurlijk plotseling uitvergroot. We willen vooral plezier en amusement brengen voor de vele toeschouwers die jaarlijks naar onze prachtige stoet komen kijken.

Onze wagen bouwen we in een privé-ruimte, in afwachting van een standplaats in de werkhallen natuurlijk. Met een mogelijke uitbreiding van de werkhallen in het vooruitzicht moet dit op termijn wel haalbaar zijn.

1 van onze leden, David Bockstael, kijkt trouwens al verder dan 2014. In 2016 hoopt hij immers een gooi te kunnen doen naar de felbegeerde prinsentitel. Het beloven dus drukke tijden te worden maar we hebben het er graag voor over."


CarnavalOilsjtblog: "De 'concurrentie' is hard (denk maar aan Bedesterd 2013,...) Wat is de doelstelling/ gaan jullie meteen voor een hoge plaats? Als losse groep vielen jullie ook op..."

Frank De Brul: "We zien de andere groepen niet zo zeer als concurrenten. Integendeel zelfs, iedereen werkt een heel jaar lang voor het zelfde doel : Oilsjt en carnaval. De groepen willen met die dagen dan ook het beste van zichzelf geven. Laat ons vooral genieten en hopen dat we ons steentje kunnen bijdragen. Dat zou al een mooie beloning op zich zijn."


BOB als losse groep in 2013 - foto: Frank De Brul

Met dank aan Frank De Brul, voorzitter van De Moilentrekkers - Beplekt of Bezoepen voor de vlotte samenwerking en het tot stand komen van dit interview!