zondag 29 september 2013

INTERVIEW met Patrick Marci, voorzitter van de nieuwe AKV: Mismiejsterd

Een 2e nieuwe AKV in 2014: Mismiejsterd. Dat vraagt om een interview met de voorzitter, Patrick Marci.
Mismiejsterd als deel van De Tettemoesjen 2013 - foto: Myriam Bonnaerens

CarnavalOilsjtblog: "Hoe is het allemaal begonnen met Mismiejsterd?"

Patrick Marci: "Mismiejsterd is ontstaan door een paar vrienden die in een vaste groep zaten maar liever hun eigen ding deden en zo hebben ze hun koppen bijeen gestoken om een losse groep op te richten en daar was hij dan, de losse groep Mismiejsterd werd geboren."

CarnavalOilsjtblog: "Hoelang gaan jullie al mee als "losse" groep?"

Patrick Marci: "Dit jaar bestaat Mismiejsterd 10 jaar dus is het voor ons een feestjaar en dat net nu we AKV geworden zijn.  Beter kan niet, maar eigenlijk feesten we elk jaar wel hoor."

CarnavalOilsjtblog: "Hebben jullie al plannen/ideeën voor carnaval 2014? Waar gaan jullie aan de wagen werken?"

Patrick Marci"Die hebben we zeker. Het thema is al geruime tijd vastgelegd, dat is iets wat we als losse groep ook ieder jaar deden. De mensen die ons kennen weten dat we altijd plezier en amusement in de stoet brengen dat is trouwens wat de mensen die naar onze prachtige stoet komen kijken willen zien.

Onze wagen hebben we altijd al in een privé-ruimte gebouwd maar voor dit jaar hebben we nog geen plaatsje gevonden (dus wie een plaats weet mag het ons altijd laten weten) maar dat komt wel goed. Maar we kijken wel al uit naar een plaats in de werkhallen!"


CarnavalOilsjtblog: "De 'concurrentie' is hard. Wat is de doelstelling/ gaan jullie meteen voor een hoge plaats? Als losse groep vielen jullie ook op..."

Patrick Marci"Zo zien we dat niet. We doen gewoon wat iedere groep doet: iets moois en prachtigs maken voor onze stoet, iedere groep doet het trouwens voor het zelfde doel en dat is Oilsjt Carnaval. Het belangrijkste voor ons is dat iedereen zich amuseert, dan is het zeker een geslaagde carnaval.
Vorig jaar hadden we het geluk om samen te kunnen werken met de Tettemoesjen, wat zeer geslaagd was, en nogmaals onze dank daarvoor maar spijtig genoeg zijn ze wel gestopt nu..."
Met dank aan Patrick Marci, voorzitter van Mismiejsterd voor de vlotte samenwerking en het tot stand komen van dit interview!