maandag 16 december 2013

Hopmarkt tijdens Carnaval voor 'oudere' mensen

De Hopmarkt is vernieuwd en volledig afgewerkt. Daarom kwam het idee er om de Winterfoor op dit plein ook te laten doorgaan. Helaas is dit niet mogelijk, omdat er al markt is op zaterdag. Oudere carnavalisten zagen hun kans schoon en stuurden een open brief naar de burgemeester.
"Aangezien wij de idee van zo een zone de voorbij jaren al herhaalde malen aan zowel voormalig burgemeester Ilse Uyttersprot en burgemeester D’Haese hebben voorgelegd, willen we toch een paar vragen plaatsen bij het ‘retro carnavalplein en het nieuwe elan van de Hopmarkt, een plaats om een rustige carnaval te vieren, zoals vroeger."
U leest het goed, als het van hen afhangt wordt er in 2014 op de Hopmarkt 'retrocarnaval' gevierd. Een rustige versie op maat van iets oudere carnavalisten zoals vroeger carnaval gevierd werd.
Op hun verlanglijstje staan een overdekte drinkgelegenheid, niet al te luide muziek, drank uit propere glazen en een mogelijkheid om te zitten.
"Wij zijn echt benieuwd of het stadsbestuur begrijpt wat wij - en met ons een hele generatie ‘oudere jongeren’ - met ‘de vraag naar zo een zone’ bedoelen. Dat is volgens ons in elk geval meer dan een leeg plein met eventueel ‘hier en daar een frietkot’ op. Namens de vele oudere jonge carnavalvierders."
In 2014 een overompeling aan 'oude' mensen op de Hopmarkt?
©COB|SCHIEFGODDEWEG 2013

Bron: het nieuwsblad / carnaval.oilsjt.be