donderdag 9 januari 2014

Carnavalsaffiche 2014 bekend

©Stad Aalst
Het ontwerp is van de hand van Dennis De Wolf. Op de affiche prijkt Dirk Martens ('De Zwette Maan'), een 'vezozje', een 'kinjerkoesj' en een 'voegelmoit'. Daarnaast vinden we ook de Aalsterse driekleur op de affiche!

(C) CarnavalAalstKoentje
Ook op de 'Tereos - Syral'-toren prijkt nu de metershoge affiche
Dennis wie?
Dennis De Wolf, 25 jaar  Aalstenaar  Werkt bij LINE Reclames  
2004-2008: Vrièt 
2009-2011: De Droeve Apostelen 
2012-2013 lid bij Auverecht  

Lid van het Malsjanskommetoit en creatief medewerker bij  De Aalsterse Prinsencaemere

Een woordje uitleg:
Dirk Martens, onze ‘Zwette Maan’, kreeg geen plaats meer op de nieuwe toeristische borden die onze stad aanprijzen langs de E40.  Hij wordt vervangen door een foto van de Grote Markt  en een vermoeid en wat doorleeft ogende carnavalist. Daarom geeft Dennis onze invoerder van de boekdrukkunst eerherstel.  Dirk Martens is, vanop zijn vaste standplaats in het hart van de stad, ongetwijfeld de enige toeschouwer die elke stoet onder zijn neus ziet voorbijkomen en waakzaam toekijkt op drie dagen en nachten feestgedruis:   
van de domino’s en de wagens in papier maché, tot het gedreun van de pompiers en de indrukwekkende massa carnavalisten die nu haar stoet-apotheose viert op de Grote Markt.     
Met een kinderkoets binnen handbereik en een maskertje op de neus is hij klaar voor Carnaval. Meer dan een ‘koesj en een vezozje’ heeft een Ajuin ook niet nodig om er een feest van te maken.  De driekleur toont dat de chauvinistische Aalstenaar trots is op zijn stad. Zijn charmante stad, zou de burgemeester zeggen, maar toch ook een speciale stad.   

Waarom de duif op het hoofd van de ‘Zwette Maan’? Dat kan Dennis alleen in ’t Oilsjters uitleggen: “Weir zèn gewoein om mé ons daugen in makanders zakken te zitten. En der es niemand die beter wetj hoe dat’ voeltj as ze gediereg op aane kop schoiten.”