maandag 24 februari 2014

Schatten op de Carnavalszolder, een bezoekje waard!

De expo ‘Schatten op de Carnavalszolder’ brengt enkele topstukken samen uit het Stedelijk Museum en van enkele carnaval-verzamelaars.

Schatten op de carnavalszolder is een unieke tentoonstelling met opmerkelijke stukken uit de collectie van het stedelijk museum en de collectie van carnaval verzamelaars Luc Vermeiren “Paroi” en Tom Huybrechts. 

©ARNO VERHAEGHE / COB
Het museum verkreeg door een schenking een reeks prachtige carnavalsvlaggen, oa uit 1932 en 1939. Daarnaast werd een deel aangekocht bij de eigenaar van een café uit Dendermonde … . Deze vlaggen zijn nu voor het eerst volledig te zien tijdens de tentoonstelling. Uiteraard ontbreken de kostuums niet: van de ajuinboer, prins Orlando, een antiek pak van de Gilles en één van de kaloeterkabassen uit 1973. 
©ARNO VERHAEGHE / COB
De originele ontwerpen van de carnavalsaffiches van Jef Van de Steen zijn te zien en de schetsen van de prinsenscepter van Frits Kieckens. 
Nominetten uit 1954 van Mister Dancy, uit 1955 van Mister Juan maar ook van Don Marco, Signor Carnavalisto, prins Kamiel I en Jean Paul kan je bewonderen. Medailles van de flieramoizen (1968), de kadoensjtemoakers, van prinsen, van groepen, … . En het sloebers-karretje uit 1971 met bijhorende foto’s.
©ARNO VERHAEGHE / COB
NOG TOT 30 MAART!
Na de tentoonstelling meer foto's uit respect voor de mensen die deze tentoonstelling mee hebben ogelijk gemaakt.

Bron: http://www.aalst.be/default.asp?siteid=13&rubriekid=783