woensdag 28 mei 2014

Nieuwe stap in zaak 'Geloeif Me Goed' + persberichten Feitelijk Verenigd en Burgemeester

©COB | GMG 2014, De symbolische vlammetjes
Gisteren legde een deurwaarder beslag op de inboedel en het huis van de 30 leden die elk 50.000€ schadevergoeding moeten betalen, omdat in 2004 hun praalwagen afbrandde. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Verzekeraar Axa betaalde alle bedrijven uit en moet nu het geld halen bij GMG, in totaal moet er dus 1,5 miljoen euro betaald worden. De 30 leden schreeuwen om hulp van de politieke instanties en stad Aalst, maar voorlopig blijft het bang afwachten voor hen.

Persbericht Feitelijk Verenigd:
Feitelijk Verenigd verspreidde volgend persbericht: (belangrijkste punten)
"De afgelopen maanden is achter de schermen druk onderhandeld om dit drama op de meest positieve manier af te handelen. Echter voelen de leden van GMG zich in de steek gelaten door een deel van de politieke wereld.
Zoals iedereen weet hebben de vele acties maar 60.000 euro opgebracht. De leden zijn dankbaar hiervoor maar iedereen beseft dat dit bedrag zelfs geen druppel op een hete plaat betekende. Er dienden andere manieren gezocht te worden om de leden op een menselijke manier hierin te steunen, waarbij de oplossingen leefbaar en realistisch bleken.
Er werden ook contacten gelegd met het stadsbestuur.
Samen met de advocaten zochten de leden uit hoeveel zij zelf konden bijdragen. Het is onmogelijk om het vereiste bedrag bij elkaar te krijgen. Er moesten dus andere oplossingen gezocht worden. De burgemeester had doorheen het afgelopen half jaar meermaals laten verstaan er alles aan te doen om de leden te helpen. De leden waren en zijn er immers nog steeds van overtuigd dat de stad Aalst een verpletterende verantwoordelijkheid kent in dit dossier.
De burgemeester had immers in verschillende persberichten laten optekenen er alles aan te doen opdat dit menselijk zou blijven voor alle betrokkenen. De hoop bij de leden werd dus deels gesteld in het stadsbestuur. Er werden verschillende vergaderingen gepland met midden april op onze vraag – na het trekken aan de allerlaatste alarmbel – een vergadering met het voltallig CBS, andere experts in deze materie en de advocaten. Zonder in detail te treden werd nogmaals beloofd steun te verlenen en zelfs over te gaan naar zeer concrete acties om de druk op de lopende onderhandelingen op te voeren. Echter lijkt het erop dat het uitstellen ervan opnieuw heeft geleid voor een tweede mokerslag bij de leden. Wel moeten we eerlijk meedelen dat een aantal schepenen hun belofte om te gaan praten met de vrijgesproken maatschappij, Ethias – teneinde tussen te komen in een deel van de veroordeling – ook nakwamen. Het is echter de burgemeester die deze onderhandelingen dienden te voeren als contractnemer en hoofd van de juridische dienst. Wij zijn niet op de hoogte of dit tot op heden ook gebeurd is. Ook de door een aantal schepenen beloofde materiĆ«le hulp is nagekomen. Hiervoor zijn we natuurlijk dankbaar!
Wij hopen alsnog op een daadkrachtig signaal van het stadsbestuur. Het kan niet zijn dat onschuldige gezinnen hierdoor hun leven zien instorten. Het was het afgelopen jaar bijzonder emotioneel voor de leden en de komende maanden dreigen een veelvoud van de voorbije emoties teweeg te brengen. GMG staat letterlijk met de rug tegen de muur en het enige wat nu nog rest is roepen en schreeuwen opdat we gehoord worden!"
Reactie Christoph D'Haese
©COB
Burgemeester Christoph D'Haese reageerde al:
"Nu het vijf voor twaalf is en er nog altijd geen oplossing is, schiet iedereen op mij... Ik had er ook mijn handen kunnen vanaf houden. Ik wou dat niet omdat ik zo begaan met die mensen. Maar wat ze ook zeggen, ik blijf verder proberen dit dossier een beter einde te geven dan wat nu voorligt, een arrest dat hen veroordeelt.  Hiermee heb ik niets te maken. Het persbericht van vandaag doet mij wel pijn” 

EXTRA:
We schreven al over hen. Het volledige verhaal lees je op http://aalstcarnavalblog.blogspot.be/2013/07/rampzalige-uitspraak-voor-gmg.html

Like de Facebookpagina 'Christoph D'Haese help GMG AUB

Uw bijdrage is ook nog steeds welkom op http://www.feitelijkverenigd.be/


Bron: het Nieuwsblad, eigen informatie