donderdag 26 januari 2017

Nieuw feestplein op dinsdag: Statieplein

Dit jaar zal zich niet alleen op het Vredeplein en Grote Markt een feestplein met pompiers bevinden, maar ook op het Statieplein! Carnavalsdinsdag zullen er op het Statieplein 8 pompiers muziek draaien. Dit van 14u tot 20u.


Een verlaten Statieplein na de zondagstoet in 2015 
8 plaatsen
Er is een concrete regeling uitgewerkt waarbij de uitgaanswagens/pompiers weten waar ze tijdens de drie dagen en nachten van carnaval terecht kunnen. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) riep de verantwoordelijken samen, maakte goede afspraken en kwam tot een unaniem akkoord. Concreet zijn er nu acht bijkomende plaatsen voor groepen op het Statieplein. De verantwoordelijken van de pompiers engageren zich om om na 6 uur ’s morgens geen muziek meer te brengen.
Aalsterse uitgangswagens of "pompiers"
Ook op dinsdag een feestplein
“Op de Grote Markt (8 groepen) en op het Vredeplein (12 groepen) blijft het reglement van kracht zoals dat vorig jaar voorlag en zoals het ook ingetekend staat in het Bijzonder Nood- en Interventieplan. Op het Statieplein staan we nu toe dat er op dinsdagmiddag vanaf 14 uur en tot 20 uur 8 pompiers zich serieel mogen verbinden en de muziek verzorgen. Tijdens de Voil Jeanettenstoet wordt het Statieplein dus ook een feestplein”.

Extra veiligheid

Voor al de voertuigen is er wel een bijkomende regeling. “Elk voertuig binnen de feestzone, afgezien van de praalwagens in de stoet en de voertuigen die daar bij horen, moet gezien dreiging terreur niveau 3, een legitimatiebewijs kunnen voorleggen. Dit zal worden afgeleverd door de burgemeester in samenspraak met de Politie. Het document moet naam eigenaar van de wagen vermelden, bestuurder en nummerplaat. “Met deze regeling hebben we een evenwichtige oplossing waar iedereen tevreden mee is en blijven de feestpleinen Grote Markt en Vredeplein behouden, ook de openbriefschrijvers konden zich hierin vinden”, aldus nog burgemeester Christoph D’Haese. Vanaf 6 uur ’s morgens mag er geen muziek meer worden gespeeld. In de Stationsstraat worden extra parkeerplaatsen voorzien voor de pompiers.

Bron: Aalst.tv
Beelden: ©CarnavalOilsjtBlog

Check zeker onze sociale media!