maandag 17 februari 2014

AKV Possensje wint Pitouprijs 2013

©CarnavalOilsjtBlog | POSSENSJE 2013
De jury, onder voorzitterschap van Karel Vermeren en verder bestaande uit de leden, Steven Van Herreweghe, Muriel Boel, Eddy De Brucker en André Van Schuylenbergh, besliste na het weerhouden van zes genomineerden en na beraadslaging ten huize van de voorzitter, finaal en unaniem de Carnavalprijs Pitou voor Politieke Persiflage 2013 toe te kennen aan : AKV Possensje.

Met hun thema 'Noor zes Joor: Oilsjt verdrom on zet, werret na wit of zwet' overtuigden ze de juryleden. “Deze groep werd door de jury weerhouden om zijn zeer expressieve en kleurrijke uitbeelding, ludieke klederdracht, technisch uitgewerkte figuren op de wagens en de duidelijke verwijzing naar de beoogde politieke toestand.”

Op donderdag 20 februari mag de groep de Pitouprijs in ontvangst nemen in het Ontmoetingscentrum IDEAALST. De prijs is inmiddels een zeer gegeerd en waardevol item geworden. Het stelt een Venetiaans carnavalmasker in brons voor op aangepaste stenen sokkel. Het idee is van initiatiefnemer André-Emile Bogaert, het ontwerp is van kunstenaar André Van Schuylenbergh en het beeld werd gegoten door bronsgieter Jo Van Geert.