woensdag 19 februari 2014

Veiligheid tijdens Aalst Carnaval 2014

Over iets meer dan een week is het zover. Wij zetten alle vragen op een rijtje ivm veiligheid die gelden voor BEZOEKERS:

Worden constructies en/of karretjes nog toegelaten op de Grote Markt en in de Kerkstraat?
Ja, als de constructie, al dan niet op wielen, niet groter is dan 1,5 meter breed of lang en 1 meter hoog.
Wanneer de constructie groter is, wordt dit beschouwd als een MEGA-kar. Er worden extra maatregelen getroffen die het betreden van de Grote Markt, het Vredeplein en de Hopmarkt onmogelijk maakt.
MEGA-karren worden tijdens de volledige duur van Carnaval 2014, van zondag 2 tot en met woensdag 5 maart 2014, niet toegelaten op bovenvermelde pleinen!
Uitgangswagens met vergunning (Grote Markt en Vredeplein) zijn wel toegelaten.
Opgelet: tijdens de Popverbranding zijn alle constructies op de Grote Markt VERBODEN!!!

Leeggoed: glas, blikjes of ander materiaal?
Het achterlaten van glas, breekbare materialen of andere recipiƫnten op de openbare weg is, voor de carnavalsperiode, verboden.
Alle uitbaters van drankgelegenheden worden verplicht maatregelen te treffen om te voorkomen dat recipiƫnten, gemaakt uit glas of ander breekbaar materialen, vanuit hun etablissement worden meegenomen op de openbare weg. Deze verplichting geldt voor alle uitbaters van drankgelegenheden, binnen de feestzone en tijdens de carnavalsperiode.

Welke attributen neem ik niet mee tijdens Carnaval?
Neem geen voorwerpen en producten mee die personen kunnen verwonden, besmeuren of bevuilen (bv. spuitbussen). Pornografische afbeeldingen zijn niet toegelaten.

Zijn spuitbussen en confetti verboden?
Spuitbussen breng je liever niet mee naar Carnaval. Er wordt aangeraden om ook met confetti voorzichtig om te gaan en zeker niet in het aangezicht van andere carnavalisten te gooien.

Mogen minderjarigen alcohol gebruiken?
Jongeren die nog geen 16 jaar zijn, mogen geen alcohol gebruiken. Sterke dranken zijn verboden voor jongeren onder de 18 jaar.
Alle horecauitbaters, foorkramers, nacht- en buurtwinkels en eigenaars van automatenshops worden VOORAF gecontacteerd met de melding dat er GEEN alcohol mag verstrekt noch verkocht worden aan minderjarigen. 

Moet je je identiteitskaart meebrengen?
JA, iedereen moet in het bezit zijn van zijn identiteitskaart. Controle op leeftijd gebeurt immers aan de hand van de identiteitskaart. Wanneer deze NIET kan getoond worden, gaan de vaststellers ervan uit dat de betrokkene minderjarig is.