maandag 1 september 2014

BLOEMENCORSO 2014 - EINDVERSLAG

Onder een stralende zon vertrok op 31 augustus 2014 de bloemenstoet in Blankenberge. Een klein miezerbuitje kon de groepen niet deren, en de zon besloot al snel het over te nemen van de regen. Carnaval Oilsjt Blog was er al bij vanaf vrijdag bij de voorbereidingen. We zetten de 3 Aalsterse groepen die deelnamen op een rijtje:

Possensje:
'Chinese Draak'
9e plaats
Possensje bracht zijn 'carnavalsdraak' mee uit Aalst en herbouwde ze wat. Zo konden er enkele mensen opstaan en de staart zwierde heen en weer! De draak was goed voor een mooie 9e plaats! Proficiat!

KLIK HIER voor de foto's van Possensje


Beschomt:
 'I have a dream'
8e plaats
Beschomt pakte uit met een primeur. Voor het eerst geen 3D figuren op de wagen, maar panelen met op de ene kant een lid van de ku klux klan en op de andere kant een Afrikaan. Eindigen deden ze met een groot bord van Marin Luther King met het opschrift 'I have a Dream' Ze behaalden een mooie 8e plaats! Ook een dikke proficiat!

KLIK HIER voor de foto's van Beschomt


De Lodderoeigen:

'Extreem Traag'
12e plaats
De kleurrijke huisjesslak viel bij veel mensen op en kreeg dan ook de 12e prijs!

'Storm'
11e plaats
'Storm' was vooral een uniek ontwerp. Deze keer geen duizenden dahlia's, maar ook een pak snijbloemen op de bogen. De wervelwind nam alles p zijn weg mee en het publiek was onder de indruk. Resultaat: 11e plaats!


'Extreem Gedresseerd'
5e plaats + Publieksprijs
Wat een ongelooflijke wagen was dit! Niet alleen in Aalst, maar ook in Blankenberge steigerden de paardjes door de straten. Het was één van de weinige wagens die zoveel beweging bezat en dat werd geapprecieerd door het publiek. De Lodderoeigen winnen dus de Publieksprijs! Ook de jury was onder de indruk en bekroonde hen met een 5e plaats! Zelfs nationale media zijn lovend! "Een van de opmerkelijkste wagens waren de paardjes van AKV Lodderoeigen uit Aalst. De vrolijke paarden hadden een ruiter en konden zelfs steigeren." - HLN.be

KLIK HIER voor de foto's van De Lodderoeigen